Geen geld voor les?

Wil je kind graag bij ons op les maar is het lesgeld een probleem? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het fonds is er voor mensen met een uitkering, voor zzp’ers met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt. 

Kom ik in aanmerking?

De regel die wordt gesteld voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug is: je verdient met je baan minder dan 120% van het sociaal minimum. 

Kijk als ouder naar de samenstelling van je huishouden:
Ouder gehuwd of samenwonend: bruto inkomen is minder dan €2037,56 per maand.
Alleenstaande/gescheiden ouder: bruto inkomen is minder dan €1476,48 per maand.

Is er een andere manier van financiering?

De aanvraag wordt per geval bekeken. Doe daarom in het aanvraagformulier zo precies mogelijk het verhaal waarom het momenteel niet haalbaar is om lesgeld te betalen voor cultuureducatie voor je kind(eren).

Verder wordt er gevraagd of je lessen op een andere manier kunt betalen. Denk bijvoorbeeld aan een zeer vermogende oma of spaargeld dat boven de huurtoeslaggrens ligt. (€30.306,- voor alleenstaanden, €60.720,- voor gehuwden/toeslagpartners). Er zijn hier geen duidelijke regels voor, dus dit is ter beoordeling aan de intermediair. Wanneer je voor langere tijd op je spaargeld moet leven, kan de intermediair hier bijvoorbeeld wat soepeler mee omgaan. 

Intermediair

Ron Spruit is onze vaste intermediair namens het Winkeltheater. Hij onderhoudt contact met de docenten over de vorderingen van de leerlingen en komt kijken bij de presentaties. Op zijn beurt brengt hij het cultuurfonds op de hoogte van de vorderingen van de leerling wat betreft plezier en inzet. 

Aanmelden?

Vul hieronder je gegevens in. Binnen 24 uur krijg je de ouderkaart van ons opgestuurd. Na digitale ondertekening wordt je aanmelding automatisch naar onze vaste intermediair Ron Spruit gestuurd. Wanneer hij nog vragen heeft, zal hij contact opnemen en vervolgens een aanvraag indienen bij het jeugdfonds. 

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden zoals dansschoenen. Voor inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug is het maximum 450 euro voor cultuurlessen. Dit is doorgaans genoeg voor een musicalklas of een theaterklas én een dagkamp.

Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan het Winkeltheater betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor dansschoenen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt.