Grote Verkoop

in Winkeltheater

Zondag 29 augustus ’21
12:00-21:00 uur

Traaij 76a, 3971 GR Driebergen

Zondag 29 augustushoudt het Winkeltheater in Driebergen opruiming. Geïnteresseerden zijn welkom tussen 12:00 en 16:00 uur. Een ruime collectie van elf jaar kostuums, rekwisieten en andere theater-aanverwanten wordt verkocht. Zowel volwassen maten als kinderkostuums worden aangeboden. Veel kostuums zijn in het eigen atelier vervaardigd.

Sinds 2018 organiseert het Winkeltheater kostuumkampen waar jongeren zelf leren hoe je patronen tekent en met lock- en naaimachines overweg gaat. “Ik geniet enorm van de sfeer tijdens zo’n week” vertelt Kamiel van der Laan, artistiek leider van het Winkeltheater: “Omdat inmiddels zoveel leerlingen goed kunnen naaien, hebben we eigenlijk altijd wel mensen die voor een productie aan de slag willen, waardoor we steeds minder op de bestaande collectie teruggrijpen. De boel lag te versloffen in de opslag, dat was zonde!

Bijna 200 kostuums zijn de afgelopen weken verkoop klaar gemaakt. Gewassen, gestreken… Als je mazzel hebt zit er een bijpassend accesoire of hoofddeksel bij het kostuum. Uit het naaiatelier zijn de restcoupons vergeleken met de kostuums waardoor sommige kostuums voorzien zijn van reserve stof (om reparaties of aanpassingen te kunnen doen) zijn bijgevoegd indien beschikbaar.

Leuke prijzen
Het is de bedoeling dat we zo veel mogelijk verkopen! Alle prijzen liggen onder de €50,-. Enkele voorbeelden:

  • Een mooi houten zwaard of ‘standaard’ hoedje voor een hoed is €3,-. Ook zijn er enkele hoeden die op prinsjesdag niet zouden misstaan. Die gaan er uit voor €12,-.
  • Bij de kostuums liggen prijzen vanaf €4,- voor een cape tot 45 euro voor een vijfdelig kostuum of bijzonder mooie gala-jurk.
  • Petty coats (1x gedragen) €7,- per stuk. 
  • Pruiken kosten maximaal €6,- (sommige zijn lager geprijsd)
  • Theater Parren (Par 56) met barn door en G-haak, of statief €15,-

Koffie en soep
Om het corona-proof wachten te veraangenamen, zijn koffie, thee en huisgemaakte soep verkrijgbaar. Pin only & kassabon per mail.