Anne Frank: een dagboek vol herinneringen

Na de voorjaarsvakantie starten de repetities voor ‘Anne Frank: een dagboek vol geschiedenis’ die op 4 mei om 21:00 uur zal spelen in de Grote Kerk van Driebergen.

‘Anne Frank: een dagboek vol herinneringen’ is een montagevoorstelling ontstaan over het leven van Anne Frank, door de ogen van jongeren van nu. Hoe is het om te schuilen voor bominslagen? Wat doet het met je als je vrijheid ingeperkt wordt tot een zolderkamer? Wat maakt dat je iemand verraadt en vieren we de vrijheid nu?

De voorstelling is devised theatre, het is ontstaan in het repetitielokaal waarbij de van de originele cast van de Tobiasstroom in 2016 ook als makers aan het werk zijn geweest. Naast het dagboek wordt ook andere documentair materiaal gebruikt, zoals fragmenten van Radio Oranje en de nationale dodenherdenking. Ook zijn verhalen van ‘de tweede generatie’, over wat de oorlog met hen deed, hierin opgenomen.

Het resultaat is een voorstelling van 55 minuten, waarbij spelers op een klein podium spelen met het publiek om hen heen. Spelers spelen zowel zichzelf in het nu als een rol in het verleden.

Audities

Op zondag 19 februari zijn de audities voor Anne Frank. Ben jij tussen de 13 en 20 jaar en heb je zin om mee te doen? Meld je dan hier aan voor de audities. Deelname aan de audities is gratis. Als je door bent, kost de deelname aan de productie 40 euro