Fotografie(dag)kamp

korte cursus met expositie

leeftijd: 14 t/m 21 jaar
periode: maandag 19 t/m vrijdag 23 juli 2021
tijd: dagkamp (thuis slapen)
locatie: Winkeltheater, Traaij 76a Driebergen
kosten: €150,- (incl. maaltijden en expositie)
begeleider: Finigan Rasch (fotografie) Kamiel van der Laan (kamp-leider)

Een zomercursus fotografie

Op initiatief van leerlingen van het Winkeltheater komt de jonge, Duitse fotograaf Finigan Rasch naar Nederland voor een vijfdaagse foto-cursu. We gaan van vroeg tot laat op pad, maar slapen doen we thuis. (Als corona het toelaat, willen we wel graag één nachtje ‘schoolslapen’ in het Winkeltheater.) Elke dag krijgt een ander thema. Naast de thematische verdieping, helpt Finigan ons ter plaatse om je camera beter in te stellen. Tijdens nabesprekingen kijken we dagelijks terug op een aantal foto’s die gemaakt zijn. In gesprek met elkaar, Finigan en Kamiel reflecteer je op een positieve manier op elkaars foto’s; we willen beter kunnen benoemen wat een goede foto goed maakt, zodat je dat zelf bewuster kunnen toepassen tijdens het fotograferen.

Programma:

  • Dag 1: Kennismaking
  • Dag 2: natuurfotografie
  • Dag 3: urban & abstract
  • Dag 4: portret & analoge fotografie
  • Dag 5: theater

 Elke dag bedenkt een ander tweetal een cultureel randprogramma. Dat kan een uitstapje zijn naar bijvoorbeeld een museum, maar ook een workshop in een andere discipline (theater, beeldende kunst, schrijven, etc.) behoort tot de mogelijkheden. Het randprogramma stellen we dus met elkaar samen, hierbij wordt je geholpen door Kamiel.

Je kunt meedoen met een professionele camera, maar dit is niet een vereiste. Ook uit je telefoon kun je prachtige kunstwerken toveren! Ook hebben we enkele toestellen te leen tijdens de week.

In september staan twee exposities op de planning, in het Winkeltheater tijdens ‘3bergenArt’ en – in samenwerking met de cultuurcoach – in het gemeentehuis in Doorn.

Over de fotograaf
Finigan Rasch is een jonge, Duitse kunstenaar die het liefst wordt aangesproken met they/them. Werd als tiener opgenomen als speler/maker door theatergezelschap Das Junge Kleinod en maakte door heel Europa voorstellingen. 
De laatste jaren richt Fin zich meer meer en meer op fotografie. Kijk hier voor meer foto’s

Nog vragen?

Heb je nog vragen over de cursus? Vul dan het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.