Ja Zuster, Nee Zuster (kerst)

periode: september t/m december 2021
leeftijd: 13 t/m 99 jaar
lestijd: vrijdags 19:00-20:00 uur (zang) & zaterdags 16:00-17:30 uur (spel)
docenten: Esther Veefkind (spel/regie) & Margo van Biezen (zang)
m.m.v.: Mirte Mosselman (decor), Kamiel van der Laan (script), Agaath Mulder (accordeon)
kosten: €220,- 26 repetities, totaal 34 uur repetitie.

Mogelijk gemaakt dankzij subsidie van Fonds voor Cultuurparticipaptie

Traditiegetrouw bundelen Stichting Heuvelrug Theater en Winkeltheater hun kracht om een kerstvoorstelling door en voor Driebergen te organiseren. Dit jaar doen we dat met een nieuwe, eigentijdse productie van Ja Zuster, Nee Zuster en staat de cast voor het eerst open voor iedereen vanaf 13 jaar, dus ook volwassenen en gepensioneerden zijn van harte welkom. We hopen met deze productie onder de vleugels van Stichting Heuvelrug Theater weer een Driebergse toneelvereniging op te zetten. Op vrijdagavond zijn de zangrepetities. Op zaterdagmiddag worden de tekstscènes gezet en worden ook de muzikale nummers geregisseerd.

In december zal de voorstelling zestien keer spelen, met een wisselende cast. Je kunt je als speler opgeven voor één of meerdere rollen voor 4 tot 12 speelbeurten. Naast acteurs en zangers zijn we nog opzoek naar enkele vrijwilligers die het om het repertoire van Harry Bannink en Annie M.G. Schmidt muzikaal te begeleiden op Piano, gitaar of accordeon.

Op visite in het rusthuis

Woensdag 22 december 2021. De maandelijkse bezoekmiddag in rusthuis Klivia is weer tot in de puntjes voorbereid door de bewoners Gerrit, Jet, Bertus, Bobbie en de ingenieur. Zuster Klivia, inmiddels 85 jaar, runt nog steeds het rusthuis dat ze van haar boze buurman Bordevol huurt. Onder het mom ‘vroeger was alles beter’ bootst zuster Klivia de prikkelarme maatschappij van toen na, zonder social media, kindertoeslagaffaires en COVID-19. Wanneer Jet plotseling bevalt en zuster Klivia voor het eerst in haar leven mee uit wordt gevraagd, staat het rusthuis op zijn kop.

De liedjes van Ja Zuster, Nee Zuster

Zowel bekende meezingers, als onbekend repertoire zullen voorbijkomen. Luister hier naar een selectie van minder bekende nummers die in de show komen. 

Januariprogrammering

Naast de piloot en de prins komen er in het stuk vele personages voorbij van andere planeten. In de bewerking zijn deze gebaseerd op karakters uit de commedia dell’arte. De betrokken jongeren krijgen les in maskerspel. De maskers vormen altijd een dialoog met een ongemaskerd personage. Door de interactie met een menselijk gezicht, neemt het publiek een gemaskerd karakter ook als mens waar.