Herfstvakantiekamp

leeftijd: 10 t/m 21 jaar
periode: Herfstvakantie 21-24 oktober 2021
tijd: kamp met overnachting
locatie: Summercamp Heino (vertel vanaf Driebergen met trein)
kosten: €210 (cursisten) €250 (geen-cursist)
docenten: Esther Veefkind (kampleider), Sofie Jonker (ass. kampleider), Charlotte Steenbrink (theater/film) Olaf Brands (theater), Kamiel van der Laan (stop-motion).

In vier dagen gaan we het script van de film ‘Moord op Sinterklaasavond’ omzetten naar toneelstuk dat we op de laatste dag opvoeren. Daarnaast gaan we stop-motion movies maken over de jaren ’60 als voorfilmpjes voor de film die begin november in première zal gaan.

Moord op Sinterklaasavond?!

Dit jaar organiseren we i.s.m. Stichting Heuvelrug Theater een herfstvakantiekamp voor jongeren tussen de 10 en 21 jaar. Centraal staat de film ‘Moord op Sinterklaasavond’ die tijdens het kamp in voor-première zal gaan.

PROGRAMMA:
Het kamp kent – naast echte kampdingen als speurtochten en kampvuur – twee grote activiteiten:

Toneelversie
Gebaseerd op het script kijken we tijdens het kamp wat er nodig is voor een toneelversie. Je gaat aan de slag met script schrijven en speelt in diverse scènes. 

Stop-motion
Als voorfilm bij het project maken we korte stop-motion filmpjes over de jaren ’60. In kleine groepjes kies je een onderwerp dat je aanspreekt en gaat er mee aan de slag om er een filmpje van te maken. 

Moord op Sinterklaasavond?!

 Voor dit bijzondere kamp hebben we een unieke locatie geregeld: summercamp Heino. Zowel Esther als Kamiel hebben dierbare herinneringen aan deze plek. We reizen met de trein naar de kamplocatie. Je hoeft alleen maar (warme) kleren en toiletspullen mee te nemen, bij aankomst is je bed al opgemaakt! Ook corvee doen slaan we dit keer over; we eten in het parkrestaurant waar dagelijks keuze is uit verschillende gerechten. Summercamp Heino heeft diverse faciliteiten. Overdag repeteren we veel in de bioscoop/theaterzaal. Doordat ook alle extra activiteiten (van broodjesbakken tot zwembad) op het park aanwezig zijn, kunnen we ons als begeleiding volledig storten op de begeleiding van de theater en film-workshops.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over de cursus? Vul dan het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Trailer ‘Moord op Sinterklaasavond’

Tweede ‘teaser’