Theaterklas 1

leeftijd: 4 t/m 6 jaar
lestijd: zaterdags
periode:
10x vanaf januari 2022
docent: Kamiel van der Laan of Olaf Brands
kosten:
€ 90,- voor 10 lessen

Elke zaterdagmiddag is het Winkeltheater geopend voor kinderen vanaf 6 jaar. In een ontspannen en ongedwongen setting bieden we een divers programma waarin kinderen ontdekken wat hen aanspreekt: toneelspelen, zingen, dansen, improviseren, knutselen en film(acteren).

verbeelding en emotie

Bij kinderen vanaf zes jaar groeit het bewustzijn van verschil tussen fantasie en werkelijkheid. Juist in deze fase vinden wij het erg belangrijk om de fantasie te blijven stimuleren en kinderen te laten ervaren hoe je je verbeelding creatief kunt inzetten. Kinderen leren daarnaast woorden te geven aan dat wat echt is en dat wat bedacht is.

Omdat taal in de ontwikkeling voor kinderen van 6/7 jaar steeds belangrijker wordt, bouwen we met de leerlingen aan een gezamenlijke woordenschat voor emoties. O.a. – synoniemen van – boos, blij, bang, verdrietig, verward & verliefd komen voorbij. Vervolgens gaan we in geleide fantasieën en improviatie-spellen op onderzoek uit: hoe voel je je in een bepaalde situatie? Het ervaren staat op één. 

Naarmate de maanden vorderen gaan kinderen zich steeds vaker inleven in iemand anders: ze zetten de eerste stappen in het spelen van een rol.

presentaties

  • Januari: Halverwege het jaar is er een open les waarbij de kinderen en de ouders/verzorgers samen toneelspelen. 
  • Juli: Het jaar wordt afgesloten met een door de kinderen zelf bedacht verhaal. Een voorbeeld hiervan is de De Krokopoes die we in 2016 maakten. 

Nog vragen?

Heb je nog vragen over de cursus? Vul dan het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Voor cursussen met meer dan tien bijeenkomsten, geldt een proeftijd van drie lessen. Wanneer je je na de derde les niet definitief hebt aangemeld, vervalt je inschrijving automatisch. 

Instromen kan – onder voorbehoud van plaats – tot januari 2021.

Kijkje in de keuken...

Voor de Krokopoes lieten we een tekening die een van de kinderen had gemaakt tot leven komen. De kinderen bedachten zelf de (lied)teksten en hielpen mee met de decors.