Het Winkeltheater is een Jenaplantheaterschool.

Dit houdt in dat we de basisprincipes van Jenaplan hebben geïntegreerd in ons onderwijs:
Het Winkeltheater wil middels het maken van amateurkunst en community-art jongeren een stukje verder op weg helpen naar zelfstandigheid.

Docenten helpen leerlingen constructief en vredig omgaan met verschillen, zodat er ruimte en stimulans is voor ieders identiteitsontwikkeling.

Het Winkeltheater is hierin een (oefen)maatschappij die zoveel mogelijk lijkt op de maatschappij waarin we leven. Daarom zijn naast jongeren ook, volwassenen en senioren betrokken en zitten leerlingen met een beperking niet bij elkaar in een G-team, maar verspreid over de klassen.

Leerlingen worden uitgedaagd om van elkaar te leren en waar nodig voor elkaar te zorgen. Samen zijn leerlingen en de docent verantwoordelijk voor de sfeer, zodat ieder kind op het eigen niveau kan leren en presteren.

Voor onze docenten is het lesgeven een voortdurend onderzoek naar didactiek en kunstdisciplines vanuit zijn of haar eigen fascinaties. Leerlingen worden bij dit onderzoek en zien mede daardoor het belang van leren. Leerlingen leren kritisch te zijn.

De docent draagt zorg voor een klimaat waarin conflictsituaties bespreekbaar zijn en laat zich door betrokkenen aanspreken wanneer zijn/haar uitspraken niet in overeenstemming zijn met de visie.

De leerling wordt aangemoedigd om oplossingen voor eigen problemen te vinden en om gevonden oplossingen te delen met de betrokkenen.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.